Preskoči meni

O meni - Nekaj informacij o meni

O meni
me sitting on a bed

Hi! Jaz sem Tali in vesela sem, da ste se znašli tukaj. :) Napisati nekaj malega o sebi se morda sliši povsem enostavno, meni pa je bila to ena težjih stvari, ki sem jih morala narediti za ta blog. Vse skupaj je še težje, ker moram napisati nekaj o sebi v 500 besedah.

Googlov algoritem deluje na princip tega, da zahteva vsaj 500 besed dolge objave, če želim, da se blog uvrsti visoko v brskalniku. Teh 500 besed je verjetno tudi eden od razlogov, zakaj vsi blogerji pišejo tako dolge objave. Eden izmed glavnih razlogov, zakaj sem sploh začela blog z recepti, je bil ravno ta, da sem se želela izogniti dolgih, nepotrebnih objav, oglasov in samo pisati recepte.

Kot lahko vidite, mi ta ideja ne uspeva najbolje, saj poskušam napisati nekaj o sebi v 500 besedah, namesto tega pa sem nekako zašla in začela razlagati o tem na kakšen način deluje Google.

Kakorkoli, vrnimo se k mojemu opisu :) Hii, kot ste že zgoraj prebrali, mi je ime Tali, oziroma Natalija. Prihajam iz Slovenije, vendar s svojim možem in najinim kužkom Nifflerjem že nekaj let živim na Dunaju. Dunaj je eden izmed mojih najljubših mest, z vso zgodovino, kavarnami, dobrimi restavracijami, naravo …

Študirala sem filozofijo in korejski jezik, tako da je to, kar počnem zdaj čisto drugo področje. Kuhanja in fotografije sem se naučila sama, oziroma se še vedno učim (predvsem fotografije). Večinoma kuham vegetarijansko hrano, ker je življenje lepše z vso zelenjavo. Obožujem juhe, pire krompir in kavo. Ironični nekje do konca srednje šole sploh nisem pila kave (ne vem, kako sem preživela), potem me je na kavo nekako navadila moja cimra, ki mi je ponavadi v posteljo zjutraj dostavila skodelico kave. Obožujem ustvarjalnost, ki jo ta služba prinaša, razvijanje novih receptov, fotografiranje … Če ne bi imela tega bloga, bi verjetno delala nekje v knjižnici ali pa v knjigarni.

Raje imam knjige kot filme, sploh, če so to dolge knjige. Rada gledam korejske drame, ker so večinoma veliko boljše kot ameriške serije, rada potujem (moja najljubša destinacija so verjetno Maldivi), obožujem modo, koncerte, poletje in jesen, zime pa so za moj okus veliko predolge. Sploh Dunajsko vreme pozimi s tem neznosnim vetrom je tragično. Sem totalni introvert in bom vedno raje izbrala druženje doma na kavču kot pa nekje zunaj.

Ne maram tehnologije, kar je smešno, ker je moj mož programer in ne more brez tehnologije. Ok nekatere tehnološke stvari so sprejemljive, kot je recimo internet (duh), o 3D printerjih pa raje sploh ne izgubljamo besed. :) In, ko ravno razlagam o tehnologiji, ta spletna stran je v bistvu delo mojega moža. Razmišljala sva o uporabi Wordpressa, ampak ti izdelava svoje spletne strani omogoča veliko več tehničnih zmožnosti, kot je recimo pretvorbe merskih enot iz gramov v skodelice.

Lahko verjamete, da mi je uspelo napisat nekaj v 500 besedah? Ne, tudi jaz ne. Za konec še enkrat hvala, ker ste tukaj in res upam, da vam bodo moji recepti všeč vsaj tako kot so meni.

Rada vas imam

Tali ♡