Preskoči meni
Preskoči do: SestavinePreskoči do: Postopek

From a Pot: Slastni pečeni kostanji

Slastni pečeni kostanji
♥️♥️♥️♥️♥️
5

Slasten pečen kostanj.

Slastni pečeni kostanji - Title of the Recipe

Če redno spremljate moj blog, sedaj verjetno že vsi veste, da je jesen moj najljubši letni čas, poleg dobrih juh, cimetovih rolic, pumpkin spica in toplih puloverjev je jesen tudi čas dolgih sprehodov v gozdu in nabiranja kostanjev. Kostanji so še eden izmed razlogov zakaj vsako leto komaj čakam jesen, nič ni boljšega kot kostanji, ki jih spečemo zunaj ob skodelici tople pijače.

Poznamo več različnih vrst kostanjev v naših gozdovih pa je najpogostejši pravi kostanj. Kostanj je zrel vsako leto v oktobru in novembru pripravimo pa, ga lahko na številne različne načine. Pečen kostanj, je verjetno najbolj priljubljen način priprave kostanja poznamo pa seveda tudi kuhane kostanje, lahko ga uporabimo v različnih sladicah, juhah, omakah … opcij uporabe kostanjev je nešteto.

Vprašanje imate raje pečene ali kuhane kostanje? Vaš odgovor mi zapišite v komentarjih. :)

Čas priprave

Čas priprave:

10 minut

Čas peke:

20 minut

Čas čakanja:

2 uri

Čas skupaj:

2 uri in 30 minut

Pripomočki

 • Posoda za pečenje kostanjev
 • Nož
 • Deska za rezanje
 • Kuhinjska krpa
 • Večja posoda
Hranilne vrednosti
Nutrition Label of the Recipe. Value: 55 calories

Sestavine in postopek

Sestavine

Polje za spremembo količine v receptu. Pomen števila odvisen od vrste recepta in lahko pomeni količino porcij ali število produktov ki jih iz recepta dobimo.(Slastni pečeni kostanji)

Količina

Slastni pečeni kostanji

 • Kostanji

 • Voda

Postopek

Slastni pečeni kostanji

Sestavine

Kostanji

Voda

 1. Ploščato stran kostanja položimo navzdol na desko za rezanje in z ostrim nožem zarežemo črko X. Pazimo, da zarežemo čez kostanjevo lupino, ne da bi zarezali pregloboko.
 2. V globoko posodo nalijemo hladno vodo in v njej namočimo kostanje. Namakamo jih približno dve uri. Namakanje kostanjev bo kasneje, ko bodo pečeni pripomoglo k lažjemu lupljenju.
 3. Kostanje odcedimo in pripravimo ogenj za peko. Pečemo jih lahko v kaminu, na plinskem gorilniku, na žaru na oglje itd. Najbolje, da za peko kostanjev uporabimo ponev z luknjami, ki je namenjena posebej za peko kostanjev. Ponev lahko kupimo v trgovini ali pa jo doma naredimo sami.
 4. V ponev damo nekaj kostanjev in začnemo s pečenjem. Pazimo, da kostanji niso v ponvi prenatlačeni. Vsak kostanj se mora med pečenjem dotikati dna ponve, da se lahko dobro speče. Kostanje pečemo približno 20 minut in jih med peko kuhalnico večkrat rahlo premešano, da se bodo enakomerno zapekli iz vseh strani. Čas pečenja je odvisen od njihove velikost, sorte, starosti itd. Nekateri potrebujejo za pečenje več časa kot drugi. Kostanji so pečeni, ko se razpočijo in lahko vidimo njihovo rumeno sredico.
 5. Ko so kostanji pečeni jih položimo v posodo z mokro serveto in pokrijemo za približno 5 minut. To bo še dodatno pomagalo pri lažjem lupljenju kostanjev.

Galerija:

Slastni pečeni kostanji - Roasted ChesnutsSlastni pečeni kostanji - ChesnutsSlastni pečeni kostanji - Roasted Chesnuts

Opombe:

 • Kje dobim kostanj?
 • Jaz imam srečo, da jih lahko doma naberem v bližnjem gozdu, če te možnosti nimate jih lahko kupite v trgovini ali na tržnici.
 • Ali lahko kostanje pripravim v pečici?
 • Seveda. Če želite kostanje pripraviti v pečici, je postopek povsem enak kot, če bi jih pekli zunaj. Kostanje narežite, namočite v hladni vodi, odcedite in položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih na 220 stopinj Celzija (425 F) približno 25–30 minut ali dokler niso razpočeni in lahko vidite rumeno sredino.
Dodaj komentar:

Ime

Komentar

Prijava

na obveščanje: